Schiermonnikoog - Magische avond en jonge haai

Schiermonnikoog is gran-di-oos mooi. Het is 23.00 uur. Stel jezelf een sterrenhemel met zicht op de melkweg voor. Dit wordt weerspiegeld in het water langs een zandbank. In de verte zie je de lichtjes van boeien en vuurtorens. Plots valt er een grote ster en valt met kleine plofjes uit elkaar. En jijzelf ligt in het water met overal kleine blauwe lichtjes om je heen. En als je duikt, zoeven de lichtballetjes voorbij. Er zijn kleine kwalletjes die deze ééncelligen heerlijk vinden, wat betekent dat de kwalletjes ook licht gaan geven. Kleine flubberige lichtblauwe balletjes: overal op het strand te vinden. Magisch, magisch. Waarschijnlijk vanavond weer te zien! (zie foto als voorbeeld van hoe het eruit ziet)

 

En daarnaast staat het eiland volop in het nieuws. 't Bezoekerscentrum wordt platgebeld door Metro, Telegraaf, RTV Noord... Een unieke vondst van een ei met een levend hondshaaiembryo erin. Te bewonderen in ons zeeaquarium!

Check deze site voor het embryo: http://www.metronieuws.nl/nieuws/binnenland/2016/08/haaienei-met-levend-embryo-gevonden-op-waddeneiland

Reactie schrijven

Commentaren: 0