Media


Op tv in Canada

In oktober 2018 kwam ik op tv op TV5MONDE - Canada, tijdens een aflevering over het onderzoeksdorp Ny-Alesund, klimaatverandering en het Nederlandse poolstation. 14 februari 2019 is dezelfde aflevering in Duitsland en in Frankrijk op tv op het kanaal Arte. Het is een aflevering met de naam Svalbard, Ny-Alesund, un village scientifique van de serie Habiter le monde. Tijdens de aflevering lopen Sanne Moedt en ik het dorp uit en vertellen over onze ervaringen met collega's in het dorp en over ijsberen. De filmcrew gaat ook mee met onze boot tijdens de vogeltelling in het fjord. De serie is tot nu toe alleen uitgezonden in Canada, Frankrijk en Duitsland, maar naar verwachting zal het in meerdere landen uitgezonden worden.

 


Foto in het NRC en in studieboek Nieuw Nederlands

Mijn foto van onderzoekster Martine van den Heuvel (van Wageningen Marine Research) en haar dochter Mare, stond 18 juli 2017 in het NRC.

In het bijbehorende artikel beschrijft Mare haar ervaringen als onderzoeksassistent van haar moeder. Ze verbleef 2 weken op Spitsbergen in het onderzoeksdorp Ny Alesund.

 

Bron: https://www.nrc.nl/nieuws/2017/07/28/met-je-ma-mee-op-poolonderzoek-12284454-a1568236

 

Daarnaast is dezelfde foto in het studieboek Nieuw Nederlands (ISBN 978-90-01-88065-1) van uitgeverij Noordhoff geplaatst bij een opdracht over de Spitsbergenavonturen van Mare. Het boek had een opgave van 3500 stuks.Publicatie in tijdschrift Vogels

Het schilderij 'Verrassende Vleugels', dat de tweede prijs won in vogelschilderwedstrijd Het bevlogen oog, is gepubliceerd in het tijdschrift Vogels van Vogelbescherming Nederland. In het artikel 'Het Bevlogen Oog verrast' op pagina 22 en 23.