Media


Internationaal op tv

In oktober 2018 kwam ik op tv op TV5MONDE - Canada, tijdens een aflevering over het onderzoeksdorp Ny-Alesund, Svalbard. 14 februari 2019 was dezelfde aflevering in Duitsland en in Frankrijk op tv op het kanaal Arte. De titel van de aflevering was Svalbard, Ny-Alesund, un village scientifique van de serie Habiter le monde. Tijdens de aflevering lopen Sanne Moedt en ik het dorp uit en vertellen over onze ervaringen met collega's in het dorp en over ijsberen. De filmcrew gaat ook mee met onze boot tijdens de vogeltelling in het fjord. De serie is tot nu toe alleen uitgezonden in Canada, Frankrijk en Duitsland, maar naar verwachting zal het in meerdere landen uitgezonden worden.

 


Foto in het NRC en in studieboek Nieuw Nederlands

Mijn foto van onderzoekster Martine van den Heuvel (van Wageningen Marine Research) en haar dochter Mare, stond 18 juli 2017 in het NRC.

In het bijbehorende artikel beschrijft Mare haar ervaringen als onderzoeksassistent van haar moeder. Ze verbleef 2 weken op Spitsbergen in het onderzoeksdorp Ny-Alesund.

 

Bron: https://www.nrc.nl/nieuws/2017/07/28/met-je-ma-mee-op-poolonderzoek-12284454-a1568236

 

Daarnaast is dezelfde foto in het studieboek Nieuw Nederlands (ISBN 978-90-01-88065-1) van uitgeverij Noordhoff geplaatst bij een opdracht over de Spitsbergenavonturen van Mare. Het boek had een opgave van 3500 stuks.


NRC


Studieboek


Korte film - De wadwachter

In de korte film 'De wadwachter' speel ik als wadwachter van Natuurmonumenten de hoofdrol. De film is gemaakt voor de Waddenzeemodule van het vak Natuur, leven en technologie op de middelbare school. In verschillende scènes vertel ik over mijn rol als wadwachter en ontmoet ik bezoekers van de zandplaat. Een belangrijke vraag die leerlingen gesteld wordt, is: wat voor regels gelden er voor bezoekers op deze plaat, die heel waardevol is voor vogels en zeehonden?


Publicatie in tijdschrift Vogels

Het schilderij 'Verrassende Vleugels', dat de tweede prijs won in vogelschilderwedstrijd 'Het Bevlogen Oog', is gepubliceerd in het tijdschrift Vogels van Vogelbescherming Nederland. In het artikel 'Het Bevlogen Oog verrast' op pagina 22 en 23.