Over mij


Beste bezoeker,

 

Leuk dat je m'n website bekijkt. Mijn naam is Anne Schumacher en sinds 1991 loop ik op deze aardbol rond. In oktober 2019 ben ik afgestudeerd als bioloog aan Wageningen University & Research. De focus van mijn studie was diergedrag en natuur- en milieueducatie. Ik werk een paar weken per jaar als natuurgids op Schiermonnikoog en ik help mee met het beschermen van vogels en zeehonden op Richel (een zandplaat in de Waddenzee). In 2017 heb ik me verdiept in het Arctische ecosysteem door af te reizen naar Spitsbergen en daar een onderzoek te doen naar de verspreiding van de noordse stern en de drieteenmeeuw.

 

Mijn passie voor de natuur deel ik graag met anderen. Dat doe ik door het geven van excursies, maar ook door middel van kunst. De natuur (inclusief de mens) vangen in kleuren en vormen, dát op doek zetten en delen met anderen, maakt me blij.

 

En het leuke is dan dat je op doek mens en dier kunt combineren. Met als boodschap: in aanraking komen met al het moois wat er rondvliegt, -loopt, -kruipt en -zwemt kan je iets heel moois bieden, namelijk: verwondering, inspiratie, rust en een blij gevoel. En dat wil ik mensen graag laten zien.

 

En ik hoop dat door m'n activiteiten mensen (nog) meer om de natuur gaan geven, zodat er ook meer zorg voor de natuur zal zijn. 

 

Veel plezier met het bekijken van m'n website!

 

Groetjes, Anne                                                                     

 


Voor contact

LinkedIn:

https://www.linkedin.com/in/anne-schumacher-msc-a3889b59/

Instagram:

www.instagram.com/the_painting_biologist/

E-mail:

anne.j.e.schumacher@gmail.com