Diensten

Op professioneel vlak houd ik me onder andere bezig met de thema's ecologie en natuur- en milieueducatie. Op deze pagina kun je zien binnen welke thema's ik diensten kan leveren, in loondienst of als zzp’er. Onder het rijtje met diensten kun je per dienst meer informatie vinden.

 

Heb je vragen of ben je benieuwd naar wat ik voor jou of je organisatie kan betekenen, schroom dan niet om contact met me op te nemen. 

 

(Natuur- en milieu)educatie

Poolgids en ijsbeerwacht

Quickscans en inventarisaties 

Advies in energiebesparing

Onderzoek

Natuurgids


(Natuur- en milieu)educatie

 

Tijdens mijn studie biologie heb ik me gespecialiseerd in natuur- en milieueducatie. Hierna heb ik in verschillende projecten ervaring opgedaan met educatie. Meer informatie over deze opdrachten kun je vinden onder het tabblad 'Projecten'.

 

Ben je op zoek naar iemand die informatie kan vertalen voor de juiste doelgroep en dit op een aantrekkelijke en creatieve manier weet te presenteren, zodat de beste leerervaring bereikt wordt?

 

Minor tijdens studie: Nature and Environmental education

Ervaring: Functie als ontwerper educatieprojecten bij Ouwehands Dierenpark + auteur lesmodules voor het vak NLT op de middelbare school.


PoolgidS en ijsbeerwacht

Als voorbereiding op mijn reis naar Spitsbergen ben ik getraind in hoe om te gaan met ijsberen. Ik ken de nodige technieken en heb de juiste ervaring om zowel mens als beer te beschermen.

 

 

Mijn kennis over het Arctische ecosysteem en mijn ervaring als natuurgids in Nederland zijn een goede combinatie in mijn rol als poolgids.

 

Ben je op zoek naar een ijsbeerwacht of gids voor het Arctisch of Antarctisch gebied? 

 

 

Certificaten:

 

         Polar bear protection course bij AWIPEV in Bremerhaven, Duitsland.

 

         Polar bear protection practice in Ny-Ålesund, Spitsbergen

 

         Klein vaarbewijs 1

 

         RYA – Powerboat course level 2


Quickscans en inventarisaties

Ik herken alle Nederlandse (broed)vogelsoorten op zang en uiterlijk en heb ervaring met verschillende telmethodes. Verder herken ik veel  Nederlandse plantensoorten en heb ik ervaring met het gebruik van een batdetector


Advies in energiebesparing

Verschillende huishoudens heb ik al advies gegeven bij het besparen van energie. Ik kijk naar het verbruik van o.a. huishoudelijke apparaten en verlichting en bereken daarna welke besparing mogelijk is.

 

Certificaat: energiebesparingsadviseur

Ervaring: deelname aan Win met Energie: een wedstrijd waarbij je huishoudens ondersteunt om te zorgen voor de grootste energiebesparing. 


Onderzoek

Als bioloog met de specialisaties ecologie en diergedrag, ben ik inzetbaar voor onderzoek. 


Natuurgids

Inmiddels heb ik al zeven jaar ervaring als natuurgids en wadwacht in het Waddengebied. In deze functies leid ik mensen met veel enthousiasme rond in de natuur. 

 

Ben je op zoek naar een natuurgids die een excursie kan leiden tijdens bijvoorbeeld een team- of bedrijfsuitje?