Diensten

Op professioneel vlak houd ik me onder andere bezig met de thema's ecologie en natuur- en milieueducatie. Op deze pagina kun je zien binnen welke thema's ik diensten kan leveren, in loondienst of als zzp’er. Onder het rijtje met diensten kun je per dienst meer informatie vinden.

 

Heb je vragen of ben je benieuwd naar wat ik voor jou of je organisatie kan betekenen, schroom dan niet om contact met me op te nemen. 

 

(Natuur- en milieu)educatie

Advies bij de studie

Advies in energiebesparing

Poolgids en ijsbeerwacht

Quickscans en inventarisaties 

Onderzoek

Natuurgids

Tekenen in opdracht


(Natuur- en milieu)educatie

Ben je op zoek naar iemand die informatie kan vertalen voor de juiste doelgroep? Ik kan dit op een aantrekkelijke en creatieve manier presenteren, zodat de beste leerervaring bereikt wordt.

 

Tijdens mijn studie biologie heb ik me gespecialiseerd in natuur- en milieueducatie. Hierna heb ik in verschillende projecten ervaring opgedaan met dit thema. Meer informatie over deze opdrachten kun je vinden onder het tabblad 'Projecten'. 

 

Ik luister naar je wensen en creëer zo de (educatieve) content waar je naar op zoek bent.

 

Minor tijdens studie: Nature and Environmental education

Ervaring: Functie als ontwerper educatieprojecten bij Ouwehands Dierenpark + auteur lesmodules voor het vak NLT voor de middelbare school.


Advies bij de studie

Loop je tijdens je studie tegen dingen aan die het lastig voor je maken om efficiënt te studeren? Heb je bijvoorbeeld te maken met veel stress of een hoge werkdruk? Vind je het lastig om jezelf te motiveren in coronatijd? Heb je tips nodig voor het maken van een efficiënte en prettige planning die gezond voor je is? Heb je moeite met het schrijven van een scriptie of verslag?

 

Tijdens mijn studie biologie aan de Wageningen Universiteit heb ik veel ervaring opgedaan met het schrijven van verslagen, het maken van planningen en met het omgaan met werkdruk en stress. Ik ken nu de belangrijkste technieken die bewezen effectief zijn om de studie productief en gezond door te komen. 

 

De volgende diensten bied ik aan:

-Hulp bij scripties en verslagen. Denk bijvoorbeeld aan feedback op de inhoud en indeling van je scriptie of verslag (Nederlands en Engels), of advies voor taalgebruik (Nederlands en Engels).

-Het maken van een efficiënte en prettige planning.

-Tips voor hoe je gezond en prettig kunt werken. Denk aan je zithouding, de afwisseling van werkzaamheden, het ruimte inlassen voor pauzes en stretchoefeningen.  

 

-Tips voor hoe om te gaan met werkdruk en stress. Met een juiste planning, keuze van prioriteiten en technieken van mindfulness kun je werkdruk en stress sterk verminderen. Hier kan ik je veel tips voor geven.

 

Kun je ergens ondersteuning bij gebruiken? Stuur me dan een mailtje of bel of app me. 


Advies in energiebesparing

Zou je graag een lagere energierekening willen door je energieverbruik in huis te verminderen?

 

Verschillende huishoudens heb ik al advies gegeven bij het besparen van energie. Ik kijk naar het verbruik van o.a. huishoudelijke apparaten en verlichting en bereken daarna welke besparing mogelijk is.

 

Certificaat: energiebesparingsadviseur

Ervaring: deelname aan Win met Energie: een wedstrijd waarbij je huishoudens ondersteunt om te zorgen voor de grootste energiebesparing. 


PoolgidS en ijsbeerwacht

Ben je op zoek naar een ijsbeerwacht of gids voor het Arctisch of Antarctisch gebied? 

 

Als voorbereiding op mijn reis naar Spitsbergen ben ik getraind in hoe om te gaan met ijsberen. Ik ken de nodige technieken en heb de juiste ervaring om zowel mens als beer te beschermen.

  

Mijn kennis over het Arctische ecosysteem en mijn ervaring als natuurgids in Nederland zijn een goede combinatie in mijn rol als poolgids.

  

Certificaten:

 

         Polar bear protection course bij AWIPEV in Bremerhaven, Duitsland.

 

         Polar bear protection practice in Ny-Ålesund, Spitsbergen

 

         Klein vaarbewijs 1

 

         RYA – Powerboat course level 2


Quickscans en inventarisaties

Ben je op zoek naar iemand die Quickscans en inventarisaties kan doen?

 

Ik herken alle Nederlandse (broed)vogelsoorten op zang en uiterlijk en heb ervaring met verschillende telmethodes. Verder herken ik veel  Nederlandse plantensoorten en heb ik ervaring met het gebruik van een batdetector


Onderzoek

Als bioloog met de specialisaties ecologie en diergedrag, ben ik inzetbaar voor onderzoek. 


Natuurgids

Ben je op zoek naar een natuurgids voor een familie- of teamuitje?

 

Inmiddels heb ik al zeven jaar ervaring als natuurgids en wadwacht in het Waddengebied. In deze functies leid ik mensen met veel enthousiasme rond in de natuur. 


Tekenen in opdracht

Zou je iets getekend of geschilderd willen hebben?

 

Ik teken portretten, maar ook dieren of een heel ander onderwerp. Neem contact met me op voor de mogelijkheden.

 

Bekijk mijn gemaakte werken op de pagina 'Tekeningen en schilderijen' onder de tab 'Creatief' op deze site. 

Mijn laatste opdracht - een foto natekenen.