Mens en dier


Verrassende vleugels

 

Vogels kleuren je dag. Ze zijn mooi, bijzonder en symboliseren voor velen vrijheid. Als ik een baaldag heb en ik zie een bijzonder diertje met leuk gedrag, dan is m'n hele dag weer goed. Dit geldt niet alleen voor mij, maar voor heel veel anderen. Ze kunnen je zó blij maken.

 

Bij deze compositie heb ik gekozen voor vogels die in Nederland voorkomen: steltkluut, lepelaar, ijsvogel, Cetti's zanger, zomertaling, merel, jonge winterkoning, koolmees en pimpelmees. En om het lekker Nederlands te houden, heb ik ze geportretteerd met een Nederlandse acteur, Michiel Huisman, die zich uitstekend met ze vermaakt.

 

Met dit werk heb ik de tweede prijs gewonnen van de kunstwedstrijd 'Het Bevlogen Oog'. Bekijk voor meer informatie het kopje 'Prijzen en exposities'.

 

Gemaakt van juli-oktober 2015 met acryl op hout.

 

 


The Crocodile Hunter, Steve Irwin

 

Met de kleuren van pastelkrijt heb ik hem weer een beetje tot leven gewekt. Ik vond h'm altijd een fantastische man. Hij was iemand met heel veel passie en enthousiasme voor de natuur, en dan vooral de -voor de mens- gevaarlijke wezens, als krokodillen en slangen. Hij heeft in mij die voorliefde voor reptielen gecreëerd. Ze zijn machtig (mooi). In dit werk vormen de gedetailleerde schubben een mooi contrast met de dromerig gekleurde vormen om Steve heen.

 

Gemaakt januari 2016-januari 2017 met grijs potlood, aquarel en pastelkrijt op karton.

 

 


                               

                                 Mooie man met groene leguaan

 

                                 Gemaakt in juni 2014 met potlood op papier


Zoeloe meisje met jonge jaguar

 

De lieve en mooie blik van de jonge jaguar ontmoet de blik van het Zoeloe meisje, dat hem (of haar) met een glimlach bekijkt. Deze twee kunnen elkaar geografisch gezien niet tegenkomen, aangezien ze op andere continenten voorkomen. Gelukkig kan in een tekening alles wat je er maar in wilt hebben. :)

 

Gemaakt in februari 2012 met potlood op papier.


Portret van Katharine Cornell

 

Dit werk is een kopie van het werk van Salvador Dalí. Het thema dood komt in veel elementen terug.

 

Gemaakt in september 2013 met potlood en acryl op katoen.