Gierendatingspel

In Ouwehands Dierenpark staat een datingvolière waarin acht monniksgieren een partner kunnen vinden in het kader van een Europees fokprogramma. Om bezoekers te betrekken bij de soort en het fokprogramma, heb ik een datingspel bedacht dat bezoekers kunnen spelen. Het doel van het spel is als volgt: zoek een juiste partner uit voor de monniksgier die jij gekozen hebt. Aan het eind van het spel wordt feedback gegeven over of de bezoeker de juiste keuze heeft gemaakt. Bezoekers leren op een interactieve en speelse manier meer over de soort, de bedreiging, bescherming en het fokprogramma.

 

Datingapps zijn hip en hoe leuk is het voor een bezoeker om gieren met elkaar te kunnen matchen? Het spel kan nu op het touchscreen gespeeld worden in de volière in Ouwehands Dierenpark. In het Nederlands, Engels en Duits.

 

Het idee, de teksten en een groot deel van de vormgeving zijn door mij bedacht. Onwijs, een bedrijf dat gespecialiseerd is in multitouch, heeft het spel gemaakt. 

 

De Vulture Conservation Foundation (VCF) is een projectpartner van het fokprogramma waarin Ouwehands Dierenpark een rol speelt. De medewerkers van VCF zeiden het volgende over het spel: 'Het is een heel interessant spel, briljant gedaan!'

 

Download hieronder een filmpje van het spel of bekijk het spel op YouTube. 

 

Duitse en Engelse versie

Download

Download
Gierenspel Ouwehands Dierenpark
Gierenspel Ouwehands Dierenpark.mp4
MP4 video/audio bestand 28.8 MB

Youtube