23. augustus 2019
Een eend lijkt in blinde paniek over de zandplaat te rennen. Het blijkt een zeldzaam dier te zijn. We zagen ook libellen

21. augustus 2019
De sterrenhemel is prachtig. Vallende sterren, satellieten... Helaas viel er ook wat op m'n teen. Maar dat was een moersleutel.

20. augustus 2019
Een bezoek van een groep zee-kajakkers

19. augustus 2019
Met de kustwacht naar Richel en de koningseider

17. augustus 2019
Planten die kunnen horen?! En op jacht naar vleermuizen.

20. augustus 2018
Het begint avond te worden en de lucht wordt vroeg grijs: code oranje in het hele Waddengebied. Geen mens op zee, behalve wij als wadwachters. Harde wind en flinke windstoten. De toren trilt zo nu en dan en de regen klettert hard op ons dak. Onweer is zichtbaar boven Terschelling en we hopen dat dat ons bespaard blijft. De wadtoren schijnt een bliksemafleider te zijn, maar op de één op andere manier voelt het niet veilig om ín een bliksemafleider te verblijven. We zijn ervan verzekerd dat...

11. mei 2017
Hoor de wind waait over Richel Hier in huis zelfs waait de wind Zullen alle vogels nu wel komen Nu het weer zo vreeslijk is Nu het weer zo vreeslijk is Het is dan wel geen Sinterklaas, maar het liedje past uitstekend. Het was begin mei en er was wind, heel veel wind op Richel. Het tochtte in de wadtoren en we moesten vele lagen aandoen om lekker warm te blijven. Vooral in de nacht was het lastig om warm te blijven.

17. januari 2017
Mama zeehond met jonkie

10. november 2016
Ditmaal geen woorden van mij, maar van de poëet en milieuactivist Wendell Berry. Hij beschrijft dat wanneer hij de hoop voor de wereld verliest en zijn zorgen voor zichzelf en zijn kinderen groeien, hij 'vertrekt' naar de plek waar de eend en de reiger leven en eten zoeken. Deze dieren leven niet met zorgen over het leed in de toekomst.


Meer weergeven